söndag 30 januari 2011

Rapport från konferens bekostad av Värmdös skattebetalare

Hänt i Värmdö
Bloggen är ingen moraltant. I grunden anser den att man kan få berusa sig på alkoholhaltiga drycker som princip.

Däremot finns det undantag. Värmdö kommun har en alkoholpolicy. Den är restriktiv. Bloggen anser att den är för restriktiv. Nåväl, nu har Värmdö kommun antagit den. Då borde politiker som är på offentligt uppdrag följa denna. En grundregel är att man inte ska vara berusad i samband med offentliga uppdrag. Den förtroendemannautbildning som hölls på Djurönäset var en sådan utbildning.

Enligt vad bloggen observerat var fler än ett fåtal rejält förfriskade, andra skulle säga överförfriskade. En inte obetydlig del av dessa hade inte kunna köra bil på morgonen därpå. Följaktligen utövade de offentlig tjänst, i form av utbildning med mer än 0,2 promille alkohol i kroppen. Det strider mot kommunens nuvarande alkoholpolicy. Bloggen menar att man inte ska ha mer alkohol i kroppen vid utövandet av kommunala uppdrag än om man kör bil.

Bloggen menar att det är dags att sluta upp med dubbelmoralen och ändra alkoholpolicyn till en mycket mera tillåtande policy. Värmdös politiker måste sluta hyckla.

En annan lite pikant fråga i sammanhanget är om Värmdö kommun har snäva ekonomiska förutsättningar eller ej. Om man har det borde man inte bränna av 100.000 kronor på att politiker som bor i kommunen ska bo hotell en natt.

Bloggen tycker att det är bra med utbildning för de förtroendevalda. Däremot förstår vi inte varför andra än skärgårdsbor måste bo på hotell. Pengarna man sparar kunde ju gå till verksamheten i stället. Det är konsekvent besparing och fokus på medborgarna. Vad vi bevittnade i går kväll och natt var något annat.

Bloggen stötte på en del väl förfriskade politiker. Någon av dem noterade vi inte ens bor i kommunen. Hur kan detta komma sig?

Ytterligare någon annan var en närmast biblisk uppenbarelse, som hade fått en del i sig närmast likt Mose delade denna person (folk)havet. Det verkade inte som om man ville tala med henne. Andra sa att hon såg ut som en pensionerad flygvärdinna från gamla Aeroflot. Flygvärdinnorna där var lika breda över baken och spottade inte heller i glaset.

Andra var bara pinsamma i största allmänhet. Huvuddelen av politikerna var dock ganska oförargliga och påtagligt nyktra.

Bloggen kommer att begära ut notan från arrangemanget så att medborgarna själva får avgöra om arrangemanget var värt priset.

2 kommentarer:

En Dolk som Spetsar frågorna sa...

Snälla Bloggen;
Varför så förvånad? Det har väl visat sig både i Värmdö och andra kommuner att det är lätt att säga sig vara Moderat och därmed även vara försiktig med våra medborgares pengar. En annan sak är att vara praktisk utförande Moderat att verkligen leva som en. Det tycks allt för ofta vara svårare. I och för sig tror jag att deltagarna själva fick stå för spriten, om det nu gör saken bättre?
Jag förmodar dessutom att samtliga partier var överens om denna övning. Intressant fråga för mig som avstod från detta illustra arrangemang; är om SD fick vara med och höja glasen tillsammans med de övriga.
Ta´t lungnt Bloggen och luta Dig tillbaka.
Jan Dolk

Nogo sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.