fredag 20 januari 2012

Landshövingsämne söker län


Håkan Juholt fyller 50 år i år. Den 16 september är det dags.
I morgon talar allt för att han meddelar sin avgång i ett köpcenter i Oskarshamn, länk länk.

Denne Juholts far hette Karlsson och bytte namn. Kanske hade det varit lättare för Håkan att heta Karlsson.

Håkan Juholt var under perioden 1984-90 ledamot av SSUs förbundsstyrelse.
Från 1994 sitter Håkan Juholt i riksdagen.
Fokus i Juholts politiska gärning har varit försvarspolitiken. Där har han ofta uppfattats som konstruktiv och kompetent.

Han har både hunnit med att vara biträdande partisekreterare och tillförordnad partisekreterare.  Efter Mona Sahlins avgång som partiledare dök han upp som valberedningens förslag till ny partiledare. Den 25 mars 2011 blev han socialdemokraternas ledare. De första månaderna gick allt som på räls. Avslöjandet om att Juholt tagit emot mer bostadsersättning från riksdagen än vad han haft rätt till gjorde honom i medias ögon till en ond man.

I ett försök att bli en god man medverkade han i talkshowen Skavlan den 1 december 2011, länk.
Hans framträdande blev inte den förändrade succén. I stället blev det en veritabel katastrof. Linn Ullman blev på många sätt den som visade på Juholts dåliga sidor. Efter detta reste sig aldrig Julholt.

Den 20-21 januari 2012 sammanträdde socialdemokratins verkställande utskott. Där kom man sannolikt fram till att Juholt måste avgå. Han blev inte röjsågen.
I stället visade han på att SSUs konflikter har fortplantat sig upp i moderpartiet.
Världens bästa socialdemokrater finns inte längre i Sverige. Därför belönar inte väljarna dem bättre. Man är numera ett vanligt socialdemokratiskt parti. 20-30% är intervallet och resten är upp till resultat, men det har man fortfarande intre förstått i partiet.

Nu väntar en ny valprocess.
Man får hoppas att den blir bättre än den förra

Inga kommentarer: